Nyheter

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud. Foto: Are Knudsen

Hoksrud om julematkrigen: Sunt med konkurranse

Publisert Sist oppdatert

Priskrigen på julemat beskrives som umoralsk av Senterpartiet. Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) mener at konkurransen er bra, spesielt for dem med lav inntekt, skriver Godt.

Allerede første adventsuke har varer som kålrot og surkål stupt i pris. Nettavisen har skrevet flere artikler om julepriskrigen, blant annet at Extra kuttet prisene på over 150 julevarer i forrige uke, og at Kiwi fulgte opp med å kutte prisen på over 270 varer. Dagligvarekjedene selger flere varer med tap for å lokke kundene til sine butikker.

– Jeg mener det er på grensen til uetisk når man selger matvarer billigere enn hva det koster å produsere de. Dette handler om respekt for dyrene og de som har produsert maten. Når kjedene selger varer med tap, så må de bruke penger de har tjent resten av året. I tillegg oppfordrer priskrigen til hamstring, som kan gi økt matsvinn, sier landbrukspolitisk talsperson i Senterpartiet, Geir Pollestad til Godt.

Regjeringen ser ingen grunn til å overstyre prisene som settes av butikkene.

– Jeg mener det er sunt med priskonkurranse, også på mat. Dagligvarekjedene må stå fritt til å kjøre sine kampanjer for å tiltrekke til seg flest mulig kunder i førjulstiden. Når vi snakker om pris, må vi ikke glemme at norske forbrukere har ulik kjøpekraft, og for dem som har lavere kjøpekraft, er tilbudene før jul et viktig bidrag i totaløkonomien, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp).

Powered by Labrador CMS