Nyheter

Tidligere innkjøpssjef i Ica Norge, Jørn-Gunnar Jacobsen, mener forskjellene i innkjøpspriser hos dagligvarekjedene ikke kan være så betydelige som enkelte hevder. Foto: Norwegian Fish Company

Jacobsen: – Differansen var langt under 5 prosent

Publisert Sist oppdatert

Tidligere innkjøpsdirektør Jørn-Gunnar Jacobsen i Ica Norge mener dagens oppslag i Aftenposten ikke gir et riktig bilde av innkjøpsprisene til Ica og Norgegrupen i 2013.

Der brukes 5 prosent som et nøkkeltall for å beskrive differensen mellom innkjøpsbetingelsene til de to aktørene.

– Jeg sa den lå langt under 5 prosent. Nøyaktig hva differansen var, er det ingen som har finregnet på, sier Jacobsen til Dagligvarehandelen.

– Poenget mitt var at differansen mellom Ica Norges og Norgesgruppens innkjøpspriser i 2013 var mye mindre enn de anslagene vi hører om i dag. Mye kan selvfølgelig ha skjedd siden jeg forlot Ica Norge, men når jeg hører enkelte snakke om forskjeller i innkjøpspriser på 7, 10 eller 15 prosent får jeg det ikke til å henge på greip. Da vi som bransjens minste aktør forhandlet med Norgesgruppen om innkjøpssamarbeid i 2013, var forskjellene langt lavere.

Den tidligere innkjøpsdirektøren mener det er naturlig at de største aktørene får bedre betingelser enn de små.

– Innenfor enkelte varegrupper kan det være enorme forskjeller rent økonomisk på å produsere store og små volumer. Det tar tid å stille inn maskiner og legge om produksjonen, så det er helt naturlig at man får et bedre tilbud om man kjøper mye. Slik er det ikke bare i dagligvarebransjen, men i alle bransjer, sier Jørn-Gunnar Jacobsen, som i dag er adm. direktør i Norwegian Fish Company.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 17.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #212121; -webkit-text-stroke: #212121; background-color: #ffffff}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 17.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #212121; -webkit-text-stroke: #212121; background-color: #ffffff; min-height: 19.0px}span.s1 {font-kerning: none}
Powered by Labrador CMS