Nyheter

Konkurransetilsynet utførte i april en razzia hos Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen etter mistanke om overtredelse av konkurranseloven. Avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen sier det kan ta tid før det kommer noen konklusjon i saken.

Konkurransetilsynets gransking av dagligvarekjedene kan ta lang tid

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Konkurransetilsynets mistenker at Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen har brutt konkurranseloven. Men granskingen kan ta lang tid.

Konkurransetilsynet utførte 13. april en razzia hos dagligvarekjedene etter mistanke om ulovlig prissamarbeid mellom de tre kjedene.

Tilsynet er nå ferdig med innhentingsjobben hos foretakene, opplyser avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen til E24. Nå gjenstår en prosess før beslaget kan åpnes og gjennomgås. Dermed kan det ta tid før tilsynet treffer et eventuelt vedtak.

– Vi er ferdig med kontrollene og har sikret alt av beslag. Det er en del ting vi skal igjennom, så det kan nok gå en stund før vi kan si noe mer, sier Gabrielsen.

Det er ikke uvanlig at Konkurransetilsynet holder kortene tett til brystet og bruker lang tid i slike saker, ifølge konkurranse- og dagligvareekspert Øysten Foros ved Norges Handelshøyskole (NHH).

– Det er tvilsomt at Konkurransetilsynet vil slippe noe særlig mer informasjon før de kommer med et vedtak i denne saken, sier han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS