Nyheter

Kun Fairtrade-bananer hos Lidl

Publisert Sist oppdatert

Lidl Tyskland har vedtatt å gå over til 100 % Fairtrade-merkede bananer.

Kjeden har siden 2006 solgt økologiske- og Fairtrade-merkede bananer i tillegg til konvensjonelle bananer, men vil nå selge utelukkende Fairtrade-merkede bananer. Omstillingen skjer gradvis, og starter i midten av oktober når 330 Lidl-butikker i Sør-Tyskland går over til å selge bare Fairtrade-merkede bananer, ifølge Fairtrade Deutschland.

Fairtrade-sertifiserte banankooperativer vil levere ca. 150 000 tonn bananer årlig til Lidl Tyskland – solgt til Fairtrade-betingelser.

Fairtrade-prisen bidrar til forutsigbarhet, anstendige minimumsprisen og ressurser til miljøvennlig produksjon. I tillegg vil kooperativene med denne avtalen også motta om lag 7 millioner Euro i såkalt Fairtrade premium, en ekstra pott penger som investeres i bærekraftig produksjon og/eller velferdstiltak for bøndenes familier og i nærmiljøet.

Lidl Tyskland er for øvrig ikke den første kjeden i verden som selger 100% Fairtrade-bananer – det gjør også blant annet Coop i Sveits og flere nederlandske kjeder, opplyser Fairtrade Norge.

Powered by Labrador CMS