Nyheter

Lime-saken er et eksempel på hvor omfattende arbeidsmarkedskriminaliteten kan være, sier Trude Tinnlund, LO-sekretær med ansvar for sosial dumping. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

LO: Lime-dommen er viktig

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Lime-dommen er viktig og sender et tydelig signal om at samfunnet ser alvorlig på arbeidslivskriminalitet, mener LO.

– Det er en viktig dom, fordi vi endelig får en streng straffedom mot hovedmannen i et kriminelt nettverk. Retten sender med denne dommen et klart og tydelig signal om at samfunnet ser meget alvorlig på denne typen kriminalitet, sier Trude Tinnlund, LO-sekretær med ansvar for sosial dumping.

Tolv personer ble dømt til fengselsstraffer i den svært omfattende saken som omfatter organisert kriminalitet, grov menneskehandel, grove vinningsforbrytelser og brudd på flere lover, blant annet arbeidsmiljøloven. Den 41 år gamle eieren av Lime-kjeden ble dømt til ni års fengsel.

– Lime-saken er et eksempel på hvor omfattende arbeidsmarkedskriminaliteten kan være. Det er bra at myndighetene slår hardt ned på det. Politiet har lagt mye ressurser i avsløringen. Da er det bra at det følges opp med dom i rettsvesenet, fastslår Tinnlund.

Hun peker på at flere saker de siste årene har vist at arbeidsmarkedet er godt egnet til å skjule og renvaske andre former for kriminalitet, og dessuten har vært preget av lav risiko for å bli tatt, og lave strafferammer dersom man blir tatt.

– Arbeidslivskriminalitet undergraver finansieringen av vårt velferdssamfunn fordi milliarder unndras statskassa hvert år, samtidig som den utkonkurrerer seriøse aktører og utnytter arbeidstakere gjennom sosial dumping, sier Tinnlund.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS