Nyheter

McDonald's tester ut papirsugerør i enkelte restauranter i Oslo, Arendal og Nygårdskrysset. Fotograf: Killian Munch

McDonald's tester papirsugerør i Norge

Publisert Sist oppdatert

McDonald’s Norge går nå i gang med en omfattende testing av papirsugerør. I selskapets restauranter i Oslo sentrum samt i Nygårdskrysset og Arendal kan gjestene nå teste sugerør av papir. Tilbakemeldinger fra restaurantgjestene vil være et viktig bidrag til beslutningen om hva McDonald’s Norge velger som alternativ til plastsugerør.

McDonald’s har 71 restauranter i Norge som årlig serverer 35 millioner gjester. Denne uken starter McDonald’s Norge en omfattende test hvor plastsugerør blir erstattet av papirsugerør.

– Som verdens største restaurantkjede har vi både ansvar og mulighet til å ta tak i noen av de største utfordringene vi står overfor i dag. Både den økende plastforurensningen i havet samt de enorme plastmengdene som produseres hver eneste dag, bidrar til stor bekymring over hele verden. McDonald’s ønsker å være en del av løsningen, og har en klar ambisjon om å finne mer bærekraftige alternativer til plastsugerør globalt. Vi inviterer nå gjestene våre til å teste papirsugerør og til å dele sine meninger om det nye alternativet. Resultatet fra testingen vil få betydning for valg av sugerør i fremtiden, sier Pia Martinsen Mellbye, adm. direktør i McDonald’s Norge i en pressemelding.

Alle gjester som besøker de utvalgte restaurantene inviteres til å teste og legge igjen sine tilbakemeldinger på nettsiden www.plastsuger.no.

McDonald’s har over 37.000 restauranter i mer enn 100 land, og mer enn 69 millioner gjester daglig. Selv små endringer i McDonald’s emballasjebruk kan ha stor innvirkning på miljøet.

– Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle mer bærekraftige løsninger for emballasje og avfall, og plastsugerør er noe vi har lett etter alternativer til lenge. I tillegg til test av alternativer til plastsugerør har vi allerede lansert en ny emballasje for McFlurry, uten plastlokk. Dette har alene bidratt til en reduksjon av plastemballasje fra våre restauranter i Norge, sier Mellbye.

Innen 2025 skal 100 prosent av emballasjen til McDonald’s komme fra fornybare, resirkulerte eller sertifiserte kilder. Innen 2025 er målet også å resirkulere emballasjen i alle McDonald’s restauranter.

Testingen av papirsugerør startet for fullt nå i uke 38. Fra denne uken vil tre restauranter i Oslo sentrum i tillegg til McDonald’s Nygårdskrysset og Arendal teste de nye sugerørene. Enkelte restauranter i Sverige vil også delta i pilotprosjektet.

Powered by Labrador CMS