Nyheter

Sterk frukt- og grøntinnsats: Folkehelseminister Åse Michaelsen (i hvit kjole) omringet av årets vinnere i NM i frukt og grønt.

Mega, Spar og Meny på frukt- og grønttoppen

(NM i frukt og grønt): Kåringen av de beste dagligvarebutikkene i frukt og grønt fant sted for ellevte gang i regi av Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Publisert Sist oppdatert

(NM i frukt og grønt): Kåringen av de beste dagligvarebutikkene i frukt og grønt fant sted for ellevte gang i regi av Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Måleperioden strakk seg 12 måneder fra 1. juni i fjor til 31. mai i år. Ved siden av butikkprisene ble det også delt ut en pris til beste kjede og til beste frukt- og grønt-ambassadør.

Ånder for frukt og grønt

Butikkene er inndelt i klassene over og under 1000 kvadratmeter flate. Følgende inntok seierspallen blant de største:

  1. Coop Mega Bekkestua
  2. Obs Sørlandssenteret
  3. Meny Fornebu

I juryens begrunnelse ble avdelingsleder Anita Pettersen hos Mega Bekkestua beskrevet som en som ånder for frukt og grønnsaker. Kundene får mange råd og tips i en avdeling der sjefen inspireres av innvandrerbutikkene.

I klassen for butikker under 1000 kvadratmeter ble stillingen for heder og ære følgende:

  1. Spar Hjelmeland
  2. Extra Torsby
  3. Joker Vats

Juryen fant nesten ingen ting å sette fingeren på hos vinneren, som fikk full score på nesten alle kriterier.

Topp tre for Norgesgruppen

Folkehelseminister Åse Michaelsen (FrP) delte ut prisen til de flinkeste kjedene, og overrakte blomster og diplom bare til kjeder under Norgesgruppens vinger. Frukt- og grønt-innsatsen til konsernet er åpenbart inne i et riktig spor, med denne resultatlisten:

  1. Meny
  2. Kiwi
  3. Spar/Eurospar

En entusiastisk ambassadør

Fremmer sunnhet: Spar Hjelmeland ble norgesmester blant butikker under 1000 kvadratmeter. Folkehelseminister Åse Michaelsen er på lag med butikksjef Tone Kristin Munthe (t.v.) og frukt- og grøntansvarlig Silje Jørmeland i arbeidet for den sunne varegruppen.

Vinneren av prisen for innsatsen som frukt- og grønt-ambassadør må være en ildsjel som brenner for varegruppen, og har stått for en ekstraordinær prestasjon til varegruppens fremme. Kjedene hadde nominert mange kandidater, men juryen bestemte seg likevel enstemmig for:

Irene Agnalt hos Rema Østre Østland

Agnalt hjelper med smittsom entusiasme Rema-butikkene i distriktet til å heve standarden på frukt- og grønt-avdelingene, og bistår blant annet under ombygging.

Powered by Labrador CMS