Nyheter

18 år gamle Håvard Pedersen ble i sommer knivstukket og drept utenfor Coop i Vadsø. Politiet fikk meldingen om knivstikkingen 21.55. Gjerningsmannen ble pågrepet senere samme natt. Foto: Ole Gunnar Onsøien, iFinnmark/NTB scanpix

Mener drapssiktet var psykotisk da Coop-ansatt ble drept

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Den 18 år gamle asylsøkeren som er siktet for drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen i Vadsø, var psykotisk da drapet skjedde i sommer. Det mener de sakkyndige.

De rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at den siktede mannen var psykotisk da han drepte Håvard Pedersen i Vadsø 14. juli i år, skriver iFinnmark.

Mannen vurderes som utilregnelig og de sakkyndige mener det er høy risiko for at siktede vil begå framtidig voldskriminalitet dersom han ikke underlegges tvungen behandling. Det kommer fram i kjennelsen etter fengslingsmøtet i Nord-Troms tingrett mandag,

I mandagens fengslingsmøte konkluderte Nord-Troms tingrett med å opprettholde varetektsfengslingen ved tvungen plassering i psykiatrisk institusjon i fire nye uker. I en tidligere kjennelse fra Nord-Troms tingrett kom det fram at det er sannsynlig at det blir reist sak om overføring til tvungent psykisk helsevern dersom det viser seg at mannen var utilregnelig på drapstidspunktet.

Den siktede afghaneren ble etter drapet innlagt på sikkerhetsavdelingen på Dikemark sykehus i Asker, men ble i september overført til sikkerhetsavdelingen ved Åsgård i Tromsø.

Pedersen ble drept med kniv inne på Coop Byggmix i Vadsø, der han var på jobb. Noe motiv for drapet er ikke blitt avdekket.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS