Nyheter

Mer miljøvennlig middag med Nortura

Publisert Sist oppdatert

Nortura gjør emballasjen på sine middagsfavoritter mer miljøvennlig, lanserer miljømerking av produkter og lanserer produkter som skal bidra til mindre matsvinn.

I løpet av årets andre halvår vil alle Gilde og Prior-middagsfavoritter få ny emballasje, der deler av emballasjen byttes ut med biobasert plast i form av etanol laget av sukkerrør. Med dette vil Nortura redusere bruken av fossilt materiale i sin emballasje tilsvarende over 1200 oljefat og redusere sitt CO2-utslipp med 387 tonn årlig. Det sparer klimaet for nesten 3000 flyreiser Oslo-Trondheim hvert år.

Produktene som skal få ny, grønnere emballasje er alle de store pølsekategoriene, karbonader, kjøttkaker med mer.

– Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Vi har lyst til å gjøre grep som monner, og nå blir Norges mest solgte middagsfavoritter mer klimavennlige, slår konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura fast i en pressemelding.

Samtidig innfører Nortura tydeligere miljø-merking på våre produkter slik at forbrukerne lettere kan velge miljøvennlige løsninger. Først ut er Prior sine eggekartonger, der emballasjen vil merkes med 100 prosent resirkulert. På innsiden av eggekartongene vil forbrukerne få mer informasjon.

Nortura jobber også med nye matløsninger som skal bidra til å redusere matsvinnet. I Rema-butikker kan du nå finne spekemat-avskjær som er glimrende til pastaretter eller som pizzatopping. De har også gryteretter hvor påleggs-avskjær brukes som kjøttandel og snart vil man få påleggsskalker som forbrukeren selv kan bearbeide videre i ulike retter. Flere nyheter kommer i løpet av året, lover forbrukersamvriket.

Powered by Labrador CMS