Nyheter

Mer nytt fra Finnmark Rein

Publisert Sist oppdatert

Finnmark Rein kommer ikke bare med pinnekjøtt av rein til jul, som du kunne lese om i går. Nå lanseres også skank og carré i dagligvarebutikker over hele landet.

– Reinsdyrkjøtt er i seg selv en veldig spennende og uvanlig råvare som vi er så heldige å ha enkel tilgang til her i landet. Skank og carré er ekstra flotte godbiter som vi nå er veldig glade over å kunne tilby i dagligvarebutikker i NorgesGruppen, sier daglig leder Are Smuk Figved i Finnmark Rein i en pressemelding.

Skanken er den nederste delen av låret på reinsdyret, der kjøttet er tykt og beinet rikt på marg. Selv om reinsdyrskank regnes som et eksklusivt festmåltid, kan den tilberedes på enkelt vis.

– Dette er en råvare som i seg selv er så smakfull at den kan tale for seg selv. En enkel måte er å langsteke skanken sammen med rotgrønnsaker og kraft, mens du koker poteter og dekker et festbord klart for servering av den helt store smaken av Finnmarksvidda, sier Smuk Figved.

Carré er sadelen – eller ryggstykket – av reinsdyret, med ribbeina fremdeles på plass og trimmet rene. Kjøttet fra denne delen av reinsdyret er fantastisk mørt og svært rikt på smak. Carréen er også enkel å tilberede, med en kort steketid på mellom 15 og 20 minutter.

– Dette er et stykke kjøtt som blir til en perle av et måltid. Det egner seg svært godt til langsteking – gjerne over flere timer – til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet, sier Smuk Figved.

Både skank og carré fra reinsdyr blir å finne i mange av Norgesgruppens butikker fra og med midten av november.

Powered by Labrador CMS