Nyheter

Statssekretær Anne Karin Olli skrudde fast det det aller første Merkur-skiltet, på Nærbutikken Kokelv.

Merkur-butikkene skiltes

Publisert Sist oppdatert

Over 500 nærbutikker over hele Norge skal profileres som Merkur-butikker. Statssekretær Anne Karin Olli i Kommunal- og moderniseringsdepartementet fikk æren av å skru opp det første skiltet. Det skjedde på Nærbutikken Kokelv i Kvalsund i Finnmark i påsken.

I løpet av 2018 skal alle butikker som deltar i det nasjonale Merkur-programmet få opp små skilt ved inngangsdøra som forteller at dette er en butikk som deltar i Merkur, og som er opptatt av å yte god service til lokalsamfunnet.

I tillegg vil det bli lagt ut skriftlig informasjon om hva Merkur gjør for å gi kjøpmannen opplæring, bedriftsrådgiving og økonomisk støtte.

– En god dagligvarebutikk er veldig viktig for disse lokalsamfunnene, og det er derfor en stor glede å kunne være med og vise fram merkevaren Merkur for alle de som bruker denne butikken, sier statssekretær Anne Karin Olli til Merkur-programmets nettside.

Formålet med profileringen er å synliggjøre Merkur-programmet som en hjelper for distriktsbutikkene. Det er et håp om at Merkur-merket skal fungere som et kvalitetsmerke. Kundene skal se at kjøpmannen er utviklingsorientert og kjøpmannen skal bli enda mer bevisst på sin rolle som lokal utviklingsaktør.

Nærbutikken Kokelv, eller Masterelv Handel som butikken også kalles, er en typisk Merkur-butikk. Masterelv Handel er viktig både for fastboende og hyttefolk. Butikken tilbyr salg av drivstoff, medisiner, tippetjenester, ferske bakevarer og kaffikrok, i tillegg til dagligvarer.

Dersom ikke butikken hadde eksistert, måtte folk i lokalsamfunnet ha reist 25 km for å få tak i slike tjenester. Butikken har hatt en vekst de siste årene, med positivt resultat. 110 husstander er knyttet til butikken.

Powered by Labrador CMS