Nyheter

Midsona kjøper ledende tysk øko-aktør

Publisert Sist oppdatert

Midsona har en strategi om å bli ledende i Europa på økologisk bestilling. Oppkjøpet av tyske Davert er et viktig steg i denne retningen.

Davert, en ledende aktør i Tyskland, gir Midsona en sterk posisjon i det største markedet for økologisk mat i Europa og styrker Midsonas posisjon i det strategisk viktige segmentet økologisk mat, skriver Midsona i en pressemelding. De mener Davert komplimenterer Midsonas eksisterende økologiske portefølje.

Davert vil fortsatt drives som en frittstående enhet under ledelse av selskapets nåværende administrerende direktør, Erk Schuchhardt. Den totale kjøpesummen var på ca. 48,5 MEUR eller 468 MNOK.

Davert er en pioner innen tysk økologisk matvarebransje, og ble grunnlagt i 1984 av Rainer Welke. Selskapet er en ledende produsent og distributør av økologiske matvarer og tilbyr produkter under sitt eget varemerke, samt via privat label. Daverts portefølje inneholder et bredt sortiment av økologiske produkter i kategorier som snacks, supermat & nøtter, frokostblandinger, ris, bønner og frø. Daverts produkter selges via flere ulike kanaler, deriblant helsekost, dagligvarehandel, apotek og storhusholdning.

I de senere år har Davert lansert et nytt varemerkedesign, fått bredere produktportefølje og utvidet sin distribusjon. De har nylig gjort store investeringer i moderne produksjonslinjer og helautomatisert lager. Davert har ca. 150 ansatte, som alle jobber på anlegget i Ascheberg i Nordrhein-Westfalen, Tyskland.

Powered by Labrador CMS