Nyheter

Foto: Norgesgruppen

NG reduserer plast på fersk frukt & grønt

Publisert Sist oppdatert
Norgesgruppen skal redusere bruken av plastemballasje på fersk frukt & grønt solgt i sine butikker med 20 prosent innen 2020.

Avokado kommer i pappbeger fra 1. mai, og til sommeren kan jordbærene nytes fra pappkurv.

– All plast på fersk frukt og grønt skal være resirkulerbar i løpet av 2018, og vi har også mål om å fase ut svart plast i løpet av 2018. Det er ingen tvil om at plast er et svært nyttig materiale for å bevare kvaliteten på produktene, og redusere matsvinn. Likevel har vi ønsket å se på hvordan vi kan minimere plastforbruket. Kundene vil oppleve mange endringer i frukt & grønt – diskene utover året, sier Pål Westby, kategorisjef frukt og grønt i Norgesgruppen, i en pressemelding.

Endringene blir synlige i alle Norgesgruppens kjeder, Kiwi, Meny, Spar og Joker.

Konsernet tok i vinter kontakt med Bama med ønske om å gå gjennom plastemballasjen på forbrukerpakningene innen frukt og grønt. Nå blir blant annet plasten på Norgesgruppens egne frukt og grønt – merker som Gartner, Jacobs og First Price, fjernet.

Bruken av plastemballasje skal ned med 20 prosent i løpet av 2020, blant annet gjennom å bytte ut plast med papp, gå over til salg i løsvekt, og optimalisere plasten som brukes per produkt.
– Der det er nødvendig å fortsette med plast, skal vi erstatte med resirkulerbar plast. Det er viktig at vi gjør det enkelt for kundene å velge miljøvennlig, sier Westby.

Ved å erstatte plastbegeret på avokadoen og jordbærene med papp, spares det 100 tonn plast i året i Norgesgruppens butikker.
– Vi fjerner plastbeger på en rekke produkter, som gulrot og andre rotgrønnsaker, og plastnett på frukt. Dette er effektive tiltak vi håper kundene vil like, sier Westby.

Powered by Labrador CMS