Nyheter

For 13 år siden begynte Bernt Rognlien som franshicetager for YX Kløfta. Han overtok omtrent da Reitan Convenience overtok Hydro Texaco og gjorde om navnet til YX, og har drevet i 10 år med Shell som drivstoffleverandør. – Så nå er jeg på en måte tilbake til start, fastslår han. Foto: Arne Giverholt

Omleggingen fra Shell til YX i 7-Eleven

Publisert Sist oppdatert

Reitan Convenience er i ferd med å legge om 85 Shell 7-Eleven-stasjoner over hele landet til YX 7-Eleven. Arbeidet skal være halvveis til jul og fullført innen utgangen av februar. Det er et stort og logistisk krevende arbeid kjeden er i gang med, og en rekke elementer som inngår i omlegningene. Master skal skiftes ut, skiltene på pumpetakene skal endres, frontene på pumpene, og alle plakater og annet utstyr som har den gule Shell-logoen skal erstattes med YX.

– Utformingen av de nye mastene er gjort slik at de to logoene får mer plass, og de blir klarere i fargene. Dessuten har mange av de gamle mastene gammel og svakere led-belysning, sier prosjektleder Eli Rekstad i Reitan Convenience (RC).

RC har totalt vel 500 stasjoner. Disse er kjedens franchisedrevne YX 7-Eleven, forhandlereide YX-stasjoner og Uno-X-automatstasjoner. Dagligvarehandelen treffer prosjektlederen på YX 7-Eleven Kløfta, én av seks stasjoner som ble gjort om sist uke. I inneværende uke står syv nye stasjoner for tur. Totalt er omlegningen kostnadsberegnet til et betydelig antall millioner kroner.

– Dette må være logistisk komplisert?

– Ja, det krever en god del. Vi en omfattende omlegning av IT-løsninger, men disse gjøres fra hovedkvarteret på Gladengen. Så lenge disse foregår, må stasjonene holde stengt i cirka fire til fem timer, for da fungerer ikke kassene, sier Rekstad.

Butikkene blir ikke berørt med unntak av IT-løsningene. Alle endringer skjer på stasjonsområdet. Også i drivstofftankene.

– Vi selger ut det som er på tankene, og dette oppgjøret går til Shell. Så fyller vi opp med YX bensin og diesel. Vi kjører bare med blyfri bensin og med vanlig diesel som er helt palmeoljefri. Det er vi litt stolte av, sier Rekstad.

Les hele saken i morgendagens papiravis!

Powered by Labrador CMS