Nyheter

Orkla flytter kjeksproduksjonen til Latvia

Publisert Sist oppdatert

Styret i Orkla ASA besluttet i går å samle produksjonen av kjeks i konsernet og bygge en ny kjeksfabrikk utenfor Riga i Latvia.

Dette er et ledd i konsernets strategi om å samle produksjonen i færre og mer effektive fabrikker.

– Ved å investere i en ny og moderne fabrikk, og å konsentrere produksjonen til ett sted kan vi styrke vår fremtidige konkurransekraft og innovasjonsevne samtidig som vi reduserer vårt klimafotavtrykk. Den nye produksjonsenheten vil gjøre at vi kan fokusere våre investeringer i ny teknologi, bli mer kostnadseffektive og bygge en sterkere produksjonsplattform, sier Ann-Beth Freuchen, konserndirektør og leder for Orkla Confectionery & Snacks i en pressemelding.

Beslutningen innebærer at eksisterende kjeksproduksjon i Kungälv i Sverige og i Riga legges ned og flyttes til den nye fabrikken. Endringen vil være gjennomført innen utgangen av 2022.

Kjeks er en viktig kategori for Orkla, som har sterke markedsposisjoner i Norden og Baltikum og eksportsalg.

Flere ulike alternativer for den fremtidige kjeksproduksjonen har vært vurdert. Det har siden januar pågått forhandlinger mellom de tillitsvalgte ved fabrikken i Kungälv og ledelsen i Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Det jobber i dag rundt 350 personer ved fabrikken i Kungälv. Når produksjonen flytter i 2022, opprettholdes et produktutviklingssenter her.

Powered by Labrador CMS