Annonse

Osteansvarlig Jan-Arne Moen: Mann for sin (k)ost

Meny Colosseums ostesjef Jan-Arne Moen maler en 35 meter lang veggutsmykking til Oste-VM i Bergen. Nå nærmer det seg avduking.

At Jan-Arne Moen besitter usedvanlige malerferdigheter, er viden kjent i bransjen, og lovordene har vært mange. I det siste har talentet hans likevel medført tilsnakk fra politi og havnevesen i Bergen, innsjekkingsnekt på Gardermoen og mistanker om ulovlig etablering av flyktningmottak hjemme på Tøyen i Oslo. Og kanskje enda mer alvorlig: en samboer som er mer enn bare litt lei av å bo midt i tilblivelsen av et gedigent kunstprosjekt.

Likevel er det med et smil om munnen Jan-Arne tar i mot Dagligvarehandelen i atelieret (les: leiligheten). Nå ser han nemlig en ende på det hele. Og godt er dét, for om halvannen uke skal prosjektet stilles ut i Grieghallen, i forbindelse med Oste-VM i Bergen – der han også skal være dommer.

– Hvordan fikk du dette oppdraget?

– Meny er jo hovedsponsor til Oste-VM, og så hadde det seg slik at de hadde et prosjektmøte med arrangørene i en restaurant der jeg tilfeldigvis har malt fondveggen. Da var det noen som fikk en lys idé, forteller Jan-Arne.

Hoveddelen av oppdraget går ut på å male en 35 meter lang vegginstallasjon, som skal møte de besøkende fra alle verdenshjørner.

Motivene er hentet fra de deltagende norske osteprodusentene, i tillegg til Meny. «Lerretene» er totalt 28 store trefiberplater, som skal monteres i nummerert rekkefølge i Grieghallens inngangsparti. Til sammen utgjør de et sammenhengende motiv.

– Men jeg har utformet dem slik at de også fungerer uavhengig av hverandre, så den enkelte produsent kan ha glede av «sitt motiv», forteller Jan-Arne.

Les hele saken i tirsdagens papiravis!

 

Annonse
Annonse