Nyheter

Preato Capital overtar Mersalg Gruppen

Publisert Sist oppdatert

Preato Capital har kjøpt Mersalg Gruppen, en ledende leverandør av salgs- og merchandisingtjenester til norsk dagligvare- og faghandel.

Oppkjøpet er foretatt gjennom SSNG Holding AB, morselskapet til Sales Support og Tage Lindblom, som leverer salgstjenester og produkter til dagligvarehandelen, servicehandelen og storkjøkkenmarkedet i Norden. Konsernet teller cirka 500 ansatte, og omsatte i fjor for om lag 800 millioner svenske kroner.

Kjøpet av Mersalg Gruppen skal styrke og komplettere konsernets markedsposisjon i Norge innenfor salgtjenester, og bidra til å styrke tilbudet til kundene på nordisk basis.

Mersalg Gruppen ble grunnlagt i 1994 og har rundt 260 medarbeidere over hele Norge, med hovedkontor i Malvik utenfor Trondheim. Omsetning i 2017 var cirka 120 millioner norske kroner.

Mersalg tilbyr hovedsaklig salgstjenester, merchandising og butikkdemonstrasjoner for merkevarer til norsk dagligvare- og faghandel.

– Overtagelsen av Mersalg Gruppen er en viktig del av vår ekspansjonsstrategi for å skape en ledende nordisk aktør med sterkt markedsnærvær i alle nordiske land. Etter overtagelsen har vi en ledende og heldekkende løsning for våre kunder i ett eller flere nordiske land, sier adm. direktør Magnus von Schoultz i Preato Capital i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med å få Preato Captial som ny hovedeier. Mersalg fortsetter som tidligere med hovedkontoret på Svebergtunet og fullt fokus på våre kunder i det norske markedet. Men samtidig gir dette oss en fantastisk basis for å videreutvikle vår virksomhet og fremforalt forbedre vår mulighet til å møte våre kunders behov på nordisk basis, sier adm. direktør Frode B. Hansen i Mersalg Gruppen.

– Som gründer ser jeg at tidspunktet er riktig for Mersalg Gruppen til å ta neste steg i utviklingen. Jeg kjenner meg derfor glad og trygg på å overlevere bedriften til en ny eier med samme verdigrunnlag, og som samtidig skaper en meget god strategisk løsnning for Mersalg, ivaretar våre ansatte og kunder og kan videreutvikle virksomheten, sier Ivar Fjellseth, avtroppende styreleder og grunnlegger av Mersalg Gruppen.

Powered by Labrador CMS