Nyheter

– Formålet med kontrollen er å søke å bekrefte eller avkrefte mistanke om mulig overtredelse av konkurranselovens forbud mot konkurransebegrensende samarbeid, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet. Foto: Marit Hommedal

Razzia hos dagligvarekjedene

Konkurransetilsynet bekrefter at det gjennomføres en uanmeldt kontroll hos flere aktører i dagligvarebransjen.

Publisert Sist oppdatert
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Arial; color: #444444; -webkit-text-stroke: #444444}span.s1 {font-kerning: none}

Konkurransetilsynet går ut med denne informasjonen nå, etter at selskapene, Norgesgruppen, Coop Norge og Rema 1000, selv har bekreftet kontrollen.

Bevissikringen foretas i markedet for salg av dagligvarer gjennom dagligvarebutikker i Norge. Bakgrunnen for den uanmeldte kontrollen er at Konkurransetilsynet undersøker et mulig brudd på konkurranseloven § 10.

– Formålet med den uanmeldte kontrollen er å bekrefte eller avkrefte mistanke om ulovlig samarbeid i form av utveksling av strategisk informasjon mellom kjedene i dagligvaremarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i en pressemelding.

Kontrollen ble i forkant godkjent av tingretten og Konkurransetilsynet beslaglegger relevant materiale.

– Når bevissikringen er ferdig vil Konkurransetilsynet gjennomgå og analysere beslag fra kontrollen, sier Gabrielsen.

Konkurransetilsynet har ikke anledning til å gå mer konkret inn i denne aktuelle saken, heter det i pressemeldingen.

Overfor Aftenposten bekrefter samtlige tre kjeder at de har fått uanmeldt besøk, og understreker at de samarbeider fullt ut med Konkurransetilsynet og gir dem alle data de ber om.

Powered by Labrador CMS