Nyheter

Sørkoreanske dyrerettighetsaktivister protesterer mot hundekjøtt under OL. Myndighetene er desperate etter å opprettholde et godt inntrykk under OL, i globalt søkelys, og ønsker å midlertidig fjerne hundekjøtt fra restaurantmenyene. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix

Restauranter i Pyeongchang tviholder på hundekjøtt under OL

Publisert Sist oppdatert

NTB-AFP: Restauranter i Pyeongchang trosser regjeringens oppfordring om å slutte å servere hundekjøtt, sier en talsmann for de lokale myndighetene.

Sørkoreanere konsumerer rundt én million hunder årlig, spesielt som en delikatesse om sommeren.

Aktivister har trappet opp sine kampanjer for å få ulovliggjort hundespisingen, med underskriftskampanjer og oppfordring om å boikotte OL.

Nesten alle restaurantene som serverer hundekjøtt i Pyeongchang, der åpningsseremonien for OL blir avholdt fredag, nekter å fjerne hundekjøtt fra sine menyer.

Av de totalt tolv restaurantene som tilbyr den kontroversielle delikatessen, er det kun to som har gitt etter for regjeringens oppfordring om å slutte å servere hundekjøtt, i bytte mot subsidier.

Lee Yong-bae, talsmann for de lokale myndighetene i Pyeongchang, sier at det er vanskelig å få restaurantene til å etterkomme oppfordringen.

– Vi har fått en rekke klager fra restaurantene om at vi truer deres levebrød. Noen av dem skiftet til svinekjøtt isteden, men byttet tilbake igjen til hundekjøtt etter at salget stupte, sier han.

Tradisjonen med å spise hund har avtatt i de senere årene, og landet har i økende grad omfavnet ideen om hunder som kjæledyr i stedet for mat. Det å spise hund blir nå sett på som tabu av de fleste unge sørkoreanerne.

Under sommer-OL i Beijing i 2008 forbød kinesiske myndigheter hoteller og restauranter å servere hundekjøtt mens de olympiske lekene pågikk, for å skåne vestlige besøkende.

Sør-Korea har også tidligere befunnet seg i kontroverser rundt hundekjøttkonsumering under både sommer-OL i 1988 og fotball-VM i 2002.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS