Nyheter

Administrerende Direktør i Ringnes, Anders Røed og Christian Kjellsby - prosjektleder og tipp-oldebarn av Ellef Ringnes, skåler i det første brygget fra Ringnes Brygghus.

Ringnes åpnet ølkultursenter

Publisert Sist oppdatert

Ringnes har åpnet nytt ølkultursenter til 30 millioner kroner i det 140 år gamle brygghuset på Grünerløkka i Oslo.

I de samme lokalene som det første Ringnes-ølet ble tappet for over 140 år siden, åpnet Ringnes mandag et helt nytt brygghus og ølkultursenter. Her er målet å dele kunnskap om øl med byens befolkning i historiske omgivelser.

– Her skal gjestene få smake på mye spennende øl, både fra Ringnes, men også fra andre gjestebryggerier. I tillegg får de muligheten til å lære om ølets historie og betydningen av bryggerivirksomheten som de to brødrene Ellef og Amund Ringnes startet på Grünerløkka i 1876, sier administrerende direktør Anders Røed i Ringnes i en pressemelding.

Sammen med godt drikke, hører god mat. Brygghuset har valgt å servere smørbrød sammen med øl. Det er ikke et tilfeldig valg.

– Øl og brød er laget på samme basis. Det gjør at de passer sammen rent smaksmessig. Vi jobber med ulike råvarer og ingredienser i både øl og smørbrød for å skape spennende kombinasjoner og variasjoner, forteller Røed.

For å ta gjestene med på en reise og skape gode opplevelser, er det avgjørende at de ansatte har genuin interesse, kunnskap og kompetanse rundt historie, brygging, øl og mat.

– Våre ølverter er spesialtrente, og er en nøkkelressurs. Kunnskap og ikke minst formidlingsevne er grunnleggende for å veilede gjestene og skape entusiasme rundt bordet, sier Anders Røed.

Ringnes har utviklet et eget system for å lære gjestene å gjenkjenne smakene på ulike typer øl. Med denne metoden skal gjestene lære å spesifisere hva de liker eller ikke liker med en spesiell bokkøl eller IPA. Ved å kunne beskrive dette, har de langt større sjanse for å finne en øl de liker neste gang de bestiller.

– Det finnes jo så mange ulike varianter selv innenfor samme ølstil. Dette er ølkunnskap i praksis, forklart på en enkel måte, sier Røed.

I tillegg til å la gjestene smake på Ringnes’ egne ølvarianter, har Brygghuset planer om gjestevisitter som sikrer andre bryggerier en plass. Da tar man inn øl fra det aktuelle bryggeriet, samtidig som det utvikles et eget samarbeidsbrygg man kan nyte mens man hører et lite foredrag om gjestebryggeriet. Dette vil rullere jevnlig med nye gjester og bryggerier.

– Det er viktig å ikke bare vise frem Ringnes, men også andre bryggeriers kompetanse, øl og historie, mener Anders Røed.

Powered by Labrador CMS