Nyheter

Selger mer norske søtsaker i Sverige

Publisert Sist oppdatert

Både Brynild i Fredrikstad og Hval sjokoladefabrikk i Sandefjord melder om økt salg i Sverige etter innføringen av den nye sukkeravgiften i Norge, skriver Nettavisen.

Anders Brynildsen, daglig leder i Brynild Gruppen, sier at de opplever økt salg til Sverige som følge av innføringen av godteriavgiften. Bedriften hans står bak kjente merkevarer som Brynild og Minde sjokolade.

– Vi merker at etterspørselen etter godteri på grensa øker. Det er som ventet, men ikke som ønsket. Grensehandelsbutikker etterspør mer, og dette vil dessverre også få konsekvenser for dagligvarehandelen i Norge, siden godteriavgiften øker grensehandelen generelt, sier Brynildsen til Nettavisen.

Også Rolf Rune Forsberg i Hval sjokoladefabrikk har merket en endring siden sukkeravgiften økte ved nyttår. I løpet av de første to månedene av dette året har salget til de svenske butikkene fordoblet seg, fra 30 tonn på samme tid i fjor til 60 tonn i år.

– De svenske butikkene vi selger til er veldig «happy». De har lagt inn mye større bestillinger enn før og vil vite om vi har noen nye produkter, sier Forsberg til Nettavisen.
Powered by Labrador CMS