Nyheter

Riksrevisjonen og riksrevisor Per-Kristian Foss vil undersøke Norges sjømatråd nærmere. Riksrevisjonen er misfornøyd med manglende rapportering på flere områder. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Sjømatrådet skal gjennomgås av Riksrevisjonen

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Norges sjømatråd skal gjennomgås av Riksrevisjonen. Revisjonen mener at rådet ikke har rapportert godt nok på noen områder.

– Hvert år plukker vi ut fem-seks selskaper for en litt grundigere vurdering. For revisjonsåret 2018 har vi plukket ut Sjømatrådet, bekrefter ekspedisjonssjef Therese Johnsen i Riksrevisjonen overfor Fiskeribladet.

Johnsen opplyser at Riksrevisjonen etter å ha gjennomgått den vanlige revisjonen av regnskap, økonomi, årsberetning og resultatrapportering har funnet grunn til å foreta en grundigere gjennomgang.

– Norges sjømatråd er et heleid statlig selskap, som har visse sektorpolitiske mål og skal drives effektivt. De har ikke rapportert så godt på disse målene sine, sier Johnsen.

Ifølge Fiskeribladet har rådet tidligere blitt kritisert for høyt pengeforbruk og flotte middager, men administrerende direktør Renate Larsen mener det er en gammel myte.

– Det kjenner jeg meg ikke igjen i i forhold til den organisasjonen jeg leder, sier hun.

Larsen sier også at det er ukjent for henne at Riksrevisjonen mener at sjømatrådet ikke har rapportert godt nok på enkelte målområder.

I en påfølgende pressemelding skriver Riksrevisjonen at det ikke er «snakk om at Riksrevisjonen skal gjennomføre en granskning av Sjømatrådet, men en ordinær selskapskontroll».

– Sektorpolitiske mål er per i dag rundt formulert og disse kunne nok med fordel vært konkretisert ytterligere. For Sjømatrådets vedkommende mener vi imidlertid at det er et godt tidspunkt å ha en gjennomgang nå. Vi har gjennomgått store prosesser og effektiviseringstiltak og kan dokumentere gode effekter av det arbeidet vi gjør, sier Renate Larsen i Norges sjømatråd.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS