Nyheter

Snart kommer papirposer i Kiwi

Publisert Sist oppdatert

I Norge blir rundt 80 prosent av alle plastposene brukt til avfall, og svært få poser havner i naturen. Likevel produseres det flere bæreposer enn nødvendig, og mange kunder har etterspurt papirposer som alternativ til plastposen.

– Selv om norske plastposer stort sett ikke havner i havet, er det viktig å kunne tilby et alternativ til våre kunder, sier marketingsjef Jacob Rolland i Kiwi i en pressemelding.

I mai vil kjeden, som første dagligvarekjede i Norge, tilby papirposer i alle sine 652 butikker.

Dette synes leder i Naturvernforbundet Silje Lundberg er et veldig bra initiativ.

– Her viser Kiwi at de forsøker å gjøre noe med det store problemet overforbruk av plast er. Det er kjempebra! Vi håper forbrukerne tar dette godt imot, og velger papirposer over plastposer, sier Silje Lundberg.

Miljødirektoratets rapport «Miljøkonsekvenser ved bruk av plastbæreposer» konkluderer med at produksjonen av papirposer er mer ressurs- og energikrevende enn produksjonen av plastposer. Likevel mener Naturvernforbundet at bæreposer i papir er å foretrekke i valget mellom plast og papir.

– Papirposer er bedre enn plastposer både fordi plast er et fossilt produkt som vi bruker olje for å produsere, og skaden plastposer og annen plastemballasje gjør når den havner på avveie, sier Lundberg og legger til:

– Det aller beste er om vi har med oss det vi skal frakte varene våre i selv. For eksempel en sekk eller et handlenett vi kan bruke flere ganger.

Handlenett selges i alle Kiwi-butikker og koster 16,90 kroner.

Kiwi har også tatt grep for å gjøre plastposene grønnere. I 2016 gikk kjeden over til nye plastposer laget av 50 prosent resirkulert plast. Tiltaket førte til at Kiwi sparte i snitt 2800 tonn CO2 i året, noe som tilsvarer utslipp fra rundt 1 000 diesel- eller bensinbiler.

Powered by Labrador CMS