Nyheter

Foto: Pressemelding fra Kjøpmannshuset Norge AS

Spar oppfordrer til pantegave

Publisert Sist oppdatert

Butikkunder støtter Røde Kors med mer pant enn noensinne.

– Tøm garasjer og boder for flasker og bidra med panten din før jul, oppfordrer Ole Christian Fjeldheim, kjededirektør i Spar i en pressemelding fra Kjøpmannshuset Norge.

I løpet av 2018 vil Røde Kors få inn rundt 47 millioner kroner fra Pantelotteriet. Det er en økning på nær ti millioner siden i fjor.

– Midlene fra Pantelotteriet er utrolig viktig for oss, sier president Robert Mood i Røde Kors. Pengene brukes både lokalt, nasjonalt og i internasjonalt humanitært arbeid.

Bare hos Spar har kundene gitt pant verdt 10 millioner kroner siden Pantelotteriet startet for fem år siden. Spar-sjef Ole Christian Fjeldheim synes Røde Kors gjør en viktig jobb.

– Jeg tror de aller fleste av oss kan avse noe av panten vår, når vi ser hvor viktig den er for Røde Kors sitt arbeid. Hvis noen tomflasker kan bidra til internasjonal innsats eller at beredskapen på fjellet kan bli litt bedre, så er det en enkel måte å bidra på, sier Fjeldheim.

Robert Mood i Røde Kors takker kjeder som Spar for samarbeidet som har bidratt til at de får inn livsviktige midler. Halvparten av midlene fra Pantelotteriet går til Røde Kors lokalt. Pengene brukes blant annet til å motvirke ensomhet og skape trygge og gode oppvekstsvilkår for barn og unge. I tillegg styrker det den lokale beredskapen.

– Jeg vil si tusen takk til alle butikk-kunder som støtter oss gjennom Pantelotteriet. Norge har en natur som gjør mye av redningsarbeidet svært utfordrende. Det er derfor et stort behov for midler til beredskapen som brukes på utstyr, søk og redning. Støtten vi får fra Pantelotteriet sikrer at vi er forberedt når noe inntreffer, sier Mood.

Powered by Labrador CMS