Nyheter

Astrid Aasen er en av kandidatene du nå kan stemme frem.

Stem frem vinneren av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Publisert Sist oppdatert

Fire kandidater er nå plukket ut av juryen og er med i finalerunden til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. I år har man lett etter kandidater som har bygd bro mellom gammel og ny tid og bidratt til den norske osterevolusjonen. For første gang åpnes det for at alle kan stemme på sin kandidat, skriver Matmerk i en pressemelding.Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø. Prisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. 30.000 kroner i stipend, samt heder og ære venter på vinneren.
Nå er det folket som bestemmer hvem som får prisen. Fire kandidater er plukket ut av en fagjury, basert på innsendte forslag fra hele Norge. Disse er:

Ragnhild Nordbø: Ragnhild gjekk sitt første seter- og ystekurs då ho var 14 år, ho studerte næringmiddelfag på Ås, og har i mange år jobba med undervisning, kursing og rådgjeving innan småskala mjølkeforedling.

Gunnar Waagen: Gunnar er en del av det familiedrevne gårdsmeieriet Tingvollost på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre. Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt.

Astrid Aasen: Astrid er en pioner innen norsk ysting og startet landets første autoriserte gårdsysteri for kumelk, Gangstad Gårdsysteri, for 20 år siden. Gangstad er et knutepunkt i Den Gyldne Omvei og i norsk osteproduksjon.

Helge Gudheim: Helge har samla, redigert og skrive boka om «Kinning, bresting og YSTING I VALDRES sett i norsk og internasjonal samanheng», ei stor og dokumentarisk bok om norske ystetradisjonar.

Alle kan stemme via www.matmerk.no på en av de fire nominerte av gangen og kun en gang per dag. Stemmegivningen lukkes 15.10.2018.

Prisen deles ut 2. november under Fagdag Norsk mat og drikke i Bergen under Oste VM.

Powered by Labrador CMS