Nyheter

Storordre til Nortura: Skal mette sultne Nato-soldater

Publisert Sist oppdatert

I oktober og november leverer Nortura kjøtt til soldater fra over 30 land i forbindelse med NATOs høyprofiløvelse, Trident Juncture.

Det kommer rundt 50.000 soldater fra over 30 land, som under oppholdet skal øve på å forsvare Norge.

Nortura skal levere det aller meste av kjøtt og kjøttvarer til forsvarets leirer i perioden øvelsen varer. Størsteparten av øvelsen vil foregå mellom 25. oktober og 7. november. Det vil bli størst aktivitet i fylkene Trøndelag, Møre og Romsdal, Østfold, Oppland og Hedmark.

– Vi skal blant annet levere over 35 tonn med kjøttkaker, karbonader og kjøttdeig. I tillegg til dette leverer vi blant annet mye pålegg, grillpølser, kylling og kalkun, forteller kommunikasjonsrådgiver Cornelia Koppang Henriksen i Nortura til Dagligvarehandelen.

Kjedesjef Johnny Hundershagen understreker at leveransen krever en stor innsats fra Norturas side, både på innsalg, logistikk og produksjon.

– De aller fleste fabrikker vil bli involvert i produksjon av produkter til forsvaret i denne perioden, sier Hundershagen, og legger til at Nortura allerede kunne merke en økning i aktivitet mot militærleirene mot slutten av september i år.

– Det er veldig viktig for oss i Nortura å få leveransene til en så stor øvelse. Det er klart at det vil gi oss mye ekstra omsetning, men det vil i tillegg gi oss en meget nyttig erfaring gjennom hele vår verdikjede med å takle så store og krevende leveranser.

– I hvor lang tid dere har forberedt dere på denne leveransen?

– Vi fikk henvendelsen tidlig i sommer, og har derfor hatt god tid til å planlegge, sier Cornelia Koppang Henriksen, som forsikrer at Norturas produksjonsapparat er godt rustet til å brødfø 50.000 sultne soldater ved siden av den ordinære produksjonen:

– Dette er fullt håndterbart, og vi utnytter kapasiteten i produksjonen godt!

Powered by Labrador CMS