Nyheter

Tørket og saltet rogn brukes blant annet på pasta. Omtrent som revet parmesan. Foto: Matmerk

Tørket og saltet skreirogn er en ny spesialitet

Publisert Sist oppdatert

– Bottarga Borealis er noe helt nytt, rogn fra skrei som saltes og tørkes på hjell. Det gjør det absolutt kvalifisert til Spesialitetsmerket for utvalgt lokalmat, sa Marit Strand, fagsjef i Matmerk, da hun delte ut beviset for at produktet er tatt opp i den offisielle lokalmatmerkeordningen «Spesialitet».

Bottarga Borealis ble tildelt Spesialitetsmerket under åpningen av matfestivalen SMAK, i Tromsø. Produsent er Tromsøselskapet Hrogn AS og produksjonen foregår i Kvaløyvågen i Troms.

– Vi er veldig glade for å få tildelt Spesialitetsmerket! Vi er en ung bedrift som har et nyskapende produkt som er lite kjent i Norge. Spesialitetsmerket er meget viktig for oss i vår profilering og merkevarebygging, både i Norge og internasjonalt. Som nykommer på markedet bidrar merket med å legitimere og skape tillit til kvaliteten på produktet. Merket har derfor stor verdi for oss, sier Jonas Juselius fra Hrogn AS i en pressemelding.
Saltet og tørket fiskerogn har blitt produsert og brukt i hele Middelhavs-regionen i hundretalls år. I Norge og Nord-Europa er bottarga relativt ukjent. Bottarga Borealis er produsert av rogn fra skrei, som blir saltet og tørket på hjell på tradisjonelt vis.

Powered by Labrador CMS