Nyheter

Illustrasjonsfoto

Vil øke kompetansen innen varehandel

Publisert Sist oppdatert

Varehandel sysselsetter rundt 400.000 nordmenn. Citycon vil øke kompetansen hos de ansatte på sine sentre for å skape enda bedre kundemøter.

– Dette er en bransje der utdanningsnivået er lavere enn gjennomsnittet. 8 av 10 som jobber i varehandelen har ingen utdanning utover grunnskole eller videregående. Det gjør vi noe med, blant annet ved å øke andelen med fagbrev, sier kommunikasjonssjef Terje Gulbrandsen i Citycon i en pressemelding.

20 prosent av de ansatte i varehandelen har i dag en grad fra universitet eller høgskole. For hele befolkningen er tallet 33 prosent.

Oasen senter i Bergen startet opp to kurs før sommeren, innen økonomi og salg. Nå setter senteret i gang med to til nå i høst – hvorav det ene er et forkurs til fagbrev i salg og service. Ved Magasinet Drammen har nesten 50 ansatte tatt fagbrevkurset de siste årene, og inspirert de andre drammenssentrene Torget Vest og CC Drammen.

– Det første året var det flest butikksjefer, deretter har flere andre butikkmedarbeidere og også de som jobber deltid kommet til. Mange av disse har jobbet her i mange år. Nå får de systematisert veldig mye av det de har erfart og kan sette det inn i en teoretisk kontekst, markedskoordinator Hilde Røren.

For Citycon har resultatene fra Drammen vist at kompetanseløft er én av nøklene for å styrke de fysiske butikkene og skape enda bedre handleopplevelser. Selskapet har 28 kjøpesentre over hele Norge, og er en del av et Nordisk selskap.

Powered by Labrador CMS