Nyheter

Vurderer kost og nytte med Peiling

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen skriver i revidert nasjonalbudsjett at de vil komme tilbake til Stortinget med en vurdering av kostnadene og nytten ved å videreføre prissammenligningsverktøyet Peiling.

Forbrukerrådet har på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet utarbeidet en portal som skal veilede forbrukere om butikkenes vareutvalg, næringsinnhold, innholdsstoffer og pris. For å unngå prissamarbeid og ivareta konkurransehensyn, besluttet regjeringen å ikke legge butikkjedenes varepriser åpent tilgjengelig. Derfor utviklet Forbrukerrådet to separate verktøy. Et eget web-basert verktøy skulle gi veiledning om butikkenes prisnivå. Mobilapplikasjonen Peiling gir mulighet for å søke opp annen relevant informasjon.

Fredag ble det kjent at regjeringen trosser Stortingets ønske og avslutter arbeidet med å utvikle et verktøy for sammenligning av dagligvarepriser fordi det er for komplisert.

Nå skriver de også at de vil vurdere kost og nytteeffekten av mobilapplikasjonen Peiling, som ble lansert i desember 2016. Peiling inneholder blant annet informasjon om dagligvarers næringsinnhold, innhold som kan gi matallergi og om varen inngår i merkeordninger som Svanen eller Nøkkelhullet.

Powered by Labrador CMS