Nyheter

Kjøpmann Synnøve Vassvik fikk støtte fra Merkur til å bygge kafe og pub i tilknytning til butikken i Gamvik. Foto: Per Kjetil Jørgensen

181 butikker fikk støtte fra Merkur

Publisert Sist oppdatert

181 distriktsbutikker fikk til sammen 34,4 millioner kroner i statlig støtte gjennom Merkur-programmet i 2018.

Den store etterspørselen etter investeringsmidler viser at nærbutikker i distriktene har troen på fremtiden, og ønsker å satse på utbygging og modernisering.

Det melder Merkur.

186 nærbutikker og bokhandlere fikk til sammen 32,2 millioner kroner i 2017. I løpet av de siste tre årene har norske distriktsbutikker fått til sammen 100 millioner kroner til investeringer som skal gi innbyggerne et bedre servicetilbud. Tre fylke peker seg ut med stor investeringsvilje i 2018; det er Nordland, Sogn og Fjordane og Hordaland.

171 dagligvarebutikker fikk økonomisk støtte gjennom Merkur-programmet i fjor. De aller fleste nærbutikkene fikk investeringsstøtte til opprusting, utviding eller modernisering av butikken.

41 av butikkene fikk servicestøtte. Dette er en ordning som ble innført i 2017 som en ekstra håndsrekning til de aller minste butikkene. Butikkene kan årlig få 100.000 kroner som betaling for den servicen de gir til lokalsamfunnet og lokalt næringsliv.

Powered by Labrador CMS