Nyheter

Fornøyde glutenfrie prisvinnere, f.v. er Djaki Shefked og Raimondo Arnone, også kalt Chef Dino, fra Glunot, Frode Gerhardsen og Ingrid Straum Gerhardsen fra Klæbu Håndbakeri og Espen Albert fra Dampbageriet. Foto: Bjørn Inge Karlsen

Årets glutenfrie bedrifter 2018 er kåret

Publisert Sist oppdatert

På søndag delte Norsk cøliakiforening ut prisen for Årets glutenfrie bedrift 2018. Prisen har blitt delt ut årlig siden 2012.

Prisen blir delt ut til bedrifter innen kategoriene produsenter, konditorier og serveringssteder. Utdelingen ble opprettet for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud på markedet, heter det i en pressemelding.

Priskomiteen for 2018 har kåret Klæbu Håndbakeri i kategorien produsenter, Dampbageriet AS i kategorien konditorier og Glunot AS i kategorien serveringssteder som vinnere.

Sønn med cøliaki

Ingrid Straum Gerhardsen og ektemannen Frode i Klæbu Håndbakeri, startet opp et eget bakeri i sokkeletasjen. Da sønnen til familien var 1 ½ år, fikk han diagnosen cøliaki. Da familien var på ferie i Sverige, kom de over et bakeri med bare glutenfrie bakervarer. Etter hvert utvidet de sin egen hjemmebaking, og startet opp i det små.

– Det er stor stas å vinne prisen i kategorien Årets beste glutenfrie produsent, sier Ingrid Straum Gerhardsen.

– Nå har vi produksjonslokale på 1100 kvadratmeter, og leverer glutenfrie varer til dagligvareforretninger over nesten hele landet. Det er klart at denne prisen er viktig for oss i arbeidet framover, sier Frode Gerhardsen.

Juryens begrunnelse:

  • Klæbu Håndbakeri, Klæbu, tildeles prisen for deres omfattende utvikling av og satsing på gode, glutenfrie bakervarer! Dette familiedrevne bakeriet har i løpet av få år opparbeidet et stort sortiment av smakfulle, lekre produkter, og den brede distribusjonen som er etablert er svært positiv og imponerende. En stor honnør til Klæbu Håndbakeri for fremragende innsats for tilbud og spredning av gode, glutenfrie produkter!
  • Dampbageriet, Kristiansand, tildeles prisen for deres omfangsrike og smakfulle tilbud av glutenfrie bakervarer! I trivelige omgivelser tilbyr de lekkert, ferskt bakverk av mange ulike slag flere dager i uken, og ellers også frosne varer. Dampbageriet befinner seg sentralt i Kristiansand og er dermed lett tilgjengelig. Det glutenfrie tilbudet deres er godt synlig, både på nett og i diskene. En stor honnør til Dampbageriet for deres tilbud og satsing på lekkert, glutenfritt bakverk!
  • Glunot AS, Trysil, tildeles prisen for deres tilbud og satsing på smakfulle og kun glutenfrie retter og matvarer! Det er enestående at Glunot har et så allsidig spekter i det glutenfrie tilbudet - både retter som kan spises på stedet, produkter som kan kjøpes med hjem, og man kan til og med lære seg å lage glutenfri mat der! God og hyggelig service er der også. En stor honnør til Glunot for deres flotte satsing på det glutenfrie området!
Powered by Labrador CMS