Nyheter

Vinnerne i Ostebygda, sammen med juryleder Hilde Charlotte Solheim (t.v.). Fra høyre: Einar Gundersen, kategoridirektør i Meny, og Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.

Årets Lokalmatgründer 2019 er kåret

Vinneren av Årets Lokalmatgründer 2019 er Ostebygda. Ostebygda er et fellesskap mellom åtte melk- og osteprodusenter i Hol, Hallingdal. De har gjennom et godt samarbeid bygget opp et spesielt nettverk der delingskultur og framsnakking står i fokus.

Publisert Sist oppdatert

– Ostebygda tar det gode lokale samarbeidet, som vi ser er en nøkkel for å lykkes for mange lokalmatprodusenter, ett skritt videre. Arbeidet med en felles merkevare, samtidig som produsentene beholder sitt særpreg, er et eksempel til etterfølgelse for andre, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim.

Prisutdelingen er i år, som i fjor, lagt til Dyrsku’n. Den ble delt ut av landbruk- og matminister Olaug Bollestad. Vinneren fikk 50.000 kroner og et diplom.

Det er 5. år på rad at prisen deles ut. I konkurransen er nærmere 150 kandidater vurdert, og finalistene er valgt ut etter at tusenvis av forbrukere har stemt. Fagjuryen velger ut seks finalister på bakgrunn av forslag fra publikum. Disse får profilering gjennom omtale i Tun media, samt gjennom filmer vist både i Nationen og Meny og Hanenss sosiale medier. I august har publikum stemt på den av finalistene de mener skal vinne, og juryen har gjort en helhetlig faglig vurdering av kandidatene.

Meny og Hanen ønsker med prisen Årets Lokalmatgründer å støtte opp under og løfte fram spennende aktører innen norsk lokal mat og drikke. Fokus er på entrepenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer.

Powered by Labrador CMS