Nyheter

ASKO må ta grep etter batterieksplosjon

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsulykken hos matvaregiganten har blitt ettergått av Arbeidstilsynet. De fant mangler som arbeidsgiveren må rette opp i.

Det melder Østlandets Blad.

Det var under et skifte av batteri på en såkalt snile – en palletruck – at det oppsto et branntilløp på ASKO i Vestby 31. januar. Det var en kortslutning i batterikablene som førte til en eksplosjon, trolig på grunn av knallgass, beskriver Arbeidstilsynet. Branntilløpet ble raskt slukket, men arbeidstakeren fikk i seg stoffer som gjorde at han fikk pustebesvær og tidvis mistet bevisstheten etter hendelsen. Mannen i 40-årene ble fraktet til Ullevål sykehus.

ASKO ønsker i utgangspunktet ikke å svare mer om sin ansatt, men bekrefter at han etter ulykken har kommet seg på bedringens vei, skriver Moss Avis.

Arbeidstilsynet pålegger ASKO å utarbeide en dokumentert sikkerhetsopplæring ved batteribytter og bruk av annet utstyr som krever særlig forsiktighet. Under tilsynet fikk de beskjed om at muntlig opplæring var gitt, men det fantes ingen skriftlig dokumentasjon på dette.

ASKO Transport svarer at de vil gjøre som Arbeidstilsynet ber dem om.

– Hvis man har et uhell, er det helt naturlig å kartlegge hva som har skjedd. Når den beskjeden kommer fra Arbeidstilsynet, er det absolutt grunn til å svare på det innen fristen. Vi har gått gjennom rutinene våre med alle på nytt og kjørt ny opplæring, sier direktør Kjell Kirkeby i ASKO Transport.

Powered by Labrador CMS