Leverandørnytt

Bama pakker grønnsaker i ny emballasje

Bama pakker nå grønnsaker til storkjøkkenmarkedet i en ny emballasje. Det kommer både kokker og gjester til gode.

Publisert Sist oppdatert
Den nye emballasjen bevarer kvaliteten og forlenger holdbarheten, noe som bidrar til å redusere matsvinn. Bama arbeider kontinuerlig med emballasjeutvikling og er opptatt av å tilby sluttkunden så god kvalitet på grønnsakene som mulig.

Optimaliseringsprosjektet ble iverksatt i 2017. Siden har det blitt foretatt en rekke testrunder for å finne en emballasje som tilfredsstiller kravene.

– Vi har arbeidet med dette prosjektet i lang tid og har foretatt over 100 tester på mange ulike grønnsaker. Målet har vært å skape en emballasje, en type film, som bidrar til god smak og økt holdbarhet. Redusert matsvinn er en annen positiv effekt som er viktig både for oss og kundene våre, sier administrerende direktør i Bama Industri, Atle Beyer.

Med den nye emballasjen får grønnsakene en forlenget holdbarhet på en til fem dager sammenliknet med tidligere emballasjer.

– Det er viktig for kundene at vi tilbyr produkter som bidrar til å forenkle oppgavene på kjøkkenet, sier administrerende direktør i Bama Storkjøkken, Bent Andersen.

Om emballasjen

  • Økt holdbarhet på ferdigforedlede grønnsaker – gir grunnlag for å øke antall dager ved datostempling
  • Reduserer matsvinn
  • Mer bærekraftig, som følge av redusert matsvinn
  • Fleksibilitet i produksjonen, da filmen kan kjøres på flere av pakkemaskinene
Powered by Labrador CMS