Nyheter

Foto: Bø Gardsslakteri

Bø Gårdslakteri vinner bedriftsutviklingspris

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Nordland ble mandag tildelt Arne Einar Olaussen og Bø Gårdsslakteri i Sortland kommune.

Publisert Sist oppdatert

Bø Gårdsslakteri drives av Arne Einar Olaussen, som startet slakteriet i 2012 da Nortura la ned slakteriet på Sortland. Olaussen er selv utdannet slakter og kokk, og har 40 års erfaring fra slakterfaget.

– Å få en slik pris som bedriftsutviklingsprisen, føler vi at vi får en slags aksept fra samfunnet for at vi har skapt noe som er positivt for bygda og distriktet ellers. Vi har fått satt den lille bygda vår på kartet langt utenfor vår region, ved å tilby tjenester for bønder og gode produkter til kunder rundt omkring i vårt langstrakte land, sier Arne Einar Olaussen.

Bø Gårdsslakteri ønsker å utvikle nye og gode produkter av kjøtt, og utnytter lokale ressurser av blant annet geit og kjekjøtt. Gårdsslakteriet tilbyr også halalkjøtt som er et økende marked både lokalt og regionalt.

– Bø Gårdsslakteri AS bidrar til verdiskaping for lokale gårdbrukere. Gjennom slakting lokalt blir det kort vei fra gård til slakteri, noe som gir god dyrevelferd. Bedriften ivaretar lokal kunnskap om slakting og et behov i markedet om nærslakting, sier regiondirektør Monica Ahyee i Innovasjon Norge Nordland.

Bønder fra både Vesterålen, Lofoten og Harstad området leverer råvarer til Bø Gårdsslakteri som slakter, skjærer, produserer og selger produktene videre. Slakteriet er en stor ressurs for lokalsamfunnet og tilbyr arbeidspraksis, språktrening og lokale arbeidsplasser.

– Det er utrolig flott å se at en bedrift som Bø Gårdsslakteri vinner bedriftsutviklingsprisen. De er en aktør som ikke er redd for å prøve nye ting, og de har vist viktigheten av dette ikke bare for nærmiljøet, men for hele regionen, sier Ahyee.

Powered by Labrador CMS