Nyheter

Bransjetreff om klimamerking av mat

Publisert Sist oppdatert
Behovet for klimamerking av mat er et tema som stadig oftere kommer opp i bransjen. For å diskutere muligheten for en felles bransjestandard, samlet Toro hele bransjen til en workshop om temaet sist fredag.

Cirka 70 aktører fra matbransjen møttes til felles workshop om klimamerking av mat i regi av Toro og Orkla sist fredag.

– Toro har en ambisjon om at bransjen sammen skal finne en løsning for klimamerking av mat, sier Sigrunn Marie von der Fehr, som er produktgruppesjef i Toro og ansvarlig for prosjektet internt.

– Vi så et behov for å samle bransjen til en felles workshop, for å lytte til hva matbransjen selv ønsker og se om vi finner løsninger.

Må spise mer klimasmart

– Skal vi nå FNs globale klimamål må vi redusere klimaavtrykket fra matproduksjon og maten vi spiser, sier bærekraftansvarlig Johanne Kjuus i Orkla Foods.

– Et viktig bidrag til dette er å hjelpe forbruker til å spise mer klimavennlig mat. Vi tror det må en merkeordning til for å bidra til dette, akkurat som vi har for Nøkkelhullet, sier Kjuus.

Vil jobbe videre

– På workshopen fikk vi mange gode innspill til hvordan man kan klimamerke mat, med utgangspunktet i Klodemerket som Toro har lansert, og hvordan vi som bransje nå skal jobbe videre med dette, sier Sigrunn Marie.

– Vi vil nå ta med oss alle innspillene videre, og vil samle en litt mindre gruppe av aktører for å se hvordan vi kan ta dette videre på vegne av bransjen. Dette er et arbeid som kun er i startfasen og vi gleder oss til å jobbe videre med dette, sier Johanne.

Powered by Labrador CMS