Leverandørnytt

Ekteparet bak Bringebærlandet. Foto: Kristin Bay

Bringebærlandet vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Publisert Sist oppdatert

Bringebærlandet på Østre Torp i Drøbak, er de første bringebærprodusentene som lager vin av bringebær i Norge. I år lanserte de verdensnyheter med isvin og musserende vin av bringebær.

– Å få BU-prisen er en påskjønnelse for arbeidet vi har gjort og inspirerer oss til å satse videre og til å vokse, sier daglig leder Roy Andersen i Bringebærlandet.

På Bringebærlandet i Drøbak blir bringebæravlingen solgt direkte fra gården. Det som ikke blir solgt går til produksjon av bringebærvin. Drivkraften bak bær- og vinproduksjonen er en bærekraftig og innovativ bruk av bringebærproduksjonen, der hele avlingen utnyttes optimalt.

– Bringebærlandet er et godt eksempel på den spennende utviklingen som skjer i norsk landbruk i dag. Vi heier på slike bedrifter som tør å tenke nytt og som har full utnyttelse og bærekraft som en viktig del av virksomheten, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

– Kompleks smak

Andersen driver Bringebærlandet sammen med Åse-Marit Thorbjørnsrud. Ekteparet startet å lage bringebærvin i 2016. Mottagelsen av bringebærvinen har vært overveldende ifølge ekteparet, og har vært med på å øke inntjeningen på gården både gjennom et økt gårdsutsalg og gjennom salg til restauranter.

– Vi har hele tiden vært opptatt av å finne nye anvendelser for bringebær. De har en veldig kompleks smak av syre og sødme og egner seg til mer enn dessertbær, saft og syltetøy. I boka Bringebærlandet har vi samlet en del eksempler på det, sier Andersen.

Imponerte juryen

– Juryen har latt seg imponere av hvordan Bringebærlandet har klart å utnytte sine selvdyrkede bringebær i så mange ulike produkter, og maksimert marginene ved å tenke nytt og annerledes. De er innovative og har fokus på lønnsomhet, samtidig som de lykkes med å lage innbydende produkter som er en fryd både for øyet og for ganen. Deres vinproduksjon har et større marked enn de foreløpig klarer å mette, det lover godt også for videre utvikling, sier Kristin Willoch Haugen, direktør for Innovasjon Norge Oslo Viken.

Powered by Labrador CMS