Arbeidsliv

Liker yrket: Butikksjef Sonja Helen Moen på Kiwi Mindes hus startet i dagligvarebransjen for første gang i 1997. Foto: Kiwi

Butikksjef Sonja kan bli Årets trønder

Som 16-åring ble Sonja Helen Moen gravid og fikk sønnen David. Hun takker Kiwi for at de så potensialet i henne. Nå kan butikksjefen bli Årets trønder 2019.

Publisert Sist oppdatert
Mandag startet nominasjonsrunden til Årets trønder 2019. «Sonja fortjener å skinne, og ved å dele hennes historie håper jeg flere næringslivsledere blir inspirert til å bidra i inkluderingsdugnaden», er noe av det som står i begrunnelsen for nominasjonen, skriver NRK.

Sonja ble tidlig gravid og valgte å gjennomføre svangerskapet.

– Jeg hadde kun ni år med grunnskole og var hjemme med David i et par år før jeg begynte å søke på jobber. Jeg skjønte at jeg ville stå bakerst i køen for å få jobb, men jeg ga aldri opp, sier butikksjef Sonja Helen Moen på Kiwi Mindes hus på Stjørdal i Trøndelag.

Sonja har vært butikksjef i Kiwi-butikken helt siden åpningen for snart ti år siden. Som 21-åring begynte Sonja som ekstrahjelp på en Coop-butikk, men ble ikke der lenge.

– I 2005 startet jeg på Kiwi for første gang. Jeg fikk en deltidsstilling med flere vakter og jeg kunne jobbe kvelder og helger. Da jeg kom inn i butikkyrket, syntes jeg det var svært

I dag har Sonja som filosofi at hvis du jobber godt med de ansatte, kommer omsetningen deretter. Det beviste hun i fjor, da butikken hadde en omsetningsvekst på nesten 10 prosent.

– Vi får gode tilbakemeldinger fra kundene. Hittil i år har vi også hatt en vekst, og jeg er veldig fornøyd.

Sonja synes det er fint å se potensialet i mennesker hvor andre kanskje ville sett utfordringer. I butikken har hun blant annet ansatt mennesker med Downs syndrom, Asperger syndrom og autisme.

– Det er utrolig givende å få den type utfordringer og det er her jeg har min styrke. Det er viktig at folk utenfor arbeidslivet får en fot innenfor, for det betyr alt. Det kan jeg som butikksjef gjøre noe med. Det er ikke alltid jakten på det perfekte i bedriften som er alt.

Les hele karriere-saken om Sonja i utgave 32 av Dagligvarehandelen.

Powered by Labrador CMS