Nyheter

Illustrasjonsfoto: Korn Vitthayanukarun, Dreamstime.com

Coop investerer stort i Nordland

Nytt og moderne bakeri skal gi rykende ferske brød i hele Nordland og mange nye arbeidsplasser på Fauske.

Publisert Sist oppdatert

Coop har vedtatt å bygge nytt og moderne bakeri på Fauske i Nordland med eget konditori. Målet er å kunne tilby kundene det aller beste utvalget av brød og bakervarer, og samtidig dekke den stadig økende etterspørselen etter Coop sine brød i Nordland. Målet er at de første produktene skal være bakt og tilgjengelig for kundene allerede 2. januar 2021.

– Coop har over 100 års erfaring med å utvikle kvalitetsprodukter til våre kunder og medeiere, og nå gleder vi oss til å kunne tilby kundene våre ferske brødvarer og kaker fra eget bakeri på Fauske. I tillegg til å bake de klassiske Coop-produktene vil vi tilby enkelte lokale spesialiteter som er viktig for kundene i denne regionen, sier Hege Berg-Knutsen, administrerende direktør i Coop Norge Industri.

Bakeriet blir på over 2.100 kvadratmeter, og vil både inneholde et fullverdig bakeri med kapasitet på 2.000 brød i timen, og eget konditori for håndlagde kaker til hverdag og fest. Bakeriet skal dekke brød- og kakespisere fra Helgeland i sør, til Bognes på Hamarøy i nord.

– Vi har skyhøye kvalitetskrav på produktene som bærer Coop-navnet, og med produktene fra Fauske vil vi fortsette å jobbe for å vinne både pris- og smakstester, sier Berg-Knutsen.

Goman satser på moderne teknologi, blant annet med produksjonsutstyr som gjør det mulig å bake surdeigsbrød etter gamle tradisjoner. Byggeprosjektet har en ramme på cirka 50 millioner kroner. Bakeriet vil bli arbeidsplass for ca 35 medarbeidere. Dette blir det niende Goman-bakeriet i Norge.

Powered by Labrador CMS