Nyheter

Det er blitt færre slaktesvin i Danmark på grunn av fjorårets tørke og dyrt fôr. Nå må landets største slakteri kutte i arbeidsstokken. 175 mister jobben. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Danish Crown sier opp 175 ansatte

Den danske kjøttvareprodusenten Danish Crown mangler griser og varsler derfor oppsigelser av 175 medarbeidere på landets største slakteri.

Publisert Sist oppdatert

– Vi så en liten stigning i leveransene av slaktesvin gjennom 2018, men siden nyttår har vi opplevd et fall på omkring 5 prosent i forhold til i fjor, sier produksjonsdirektør Per Laursen i Danish Crown Pork i en pressemelding fredag.

Oppsigelsene i Horsens skyldes at slakteriet har fått inn langt færre griser enn forventet. Bakgrunnen er at en del grisebønder i forlengelse av fjorårets tørke har sluttet med svin for ikke å kaste bort penger på dyrt fôr.

Samtidig er eksport av dansk smågris, som sendes til oppforing og slakt først og fremst i Tyskland og Polen, fortsatt å stige.

Gjennom sommeren vil antallet griser som slaktes i Horsens, bli redusert fra rundt 100.000 til rundt 85.000 dyr i uka.

– Derfor er det nå nødvendig å tilpasse kapasiteten, og vi kommer etter alt å dømme til å si farvel til omkring 175 medarbeidere, tilføyer han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS