Leverandørnytt

Den blinde ku skulle blant annet lansere en ny ost, Askepott, som symbol på at de reiste seg fra asken etter brannen i 2018. Foreløpig har det vært så store problemer med innkjøringen i meieriet i Snertingdal at alle de ansatte nå er permittert.

Den blinde ku har permittert alle ansatte

Fire måneder etter åpningen av det nye meieriet til Den blinde ku i Snertingdal er det ingen osteproduksjon i lokalet. Alle de fem ansatte er permittert.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en situasjon vi ikke ønsker å være i. Alle de ansatte er permittert på grunn av at vi ikke klarer å få den kvaliteten vi ønsker. Ost er sensitiv produksjon. Merkevaren er sterk, og vi kan ikke gå på akkord med dette, sier styreleder og stortingsrepresentant Ketil Kjenseth (V), til Oppland Arbeiderblad.

Etter det avisen kjenner til er det forhold inne i bygget som man ikke har klart å få kontroll over. I løpet av uka skal det være møter for å få status og se på muligheter.

– Vi tror det er mulig å løse disse utfordringene. Osteproduksjon i det 100 år gamle meieriet har vært en utfordring. Vi har kalkulert med inntekter, men per nå er det ingen. Det har kun vært prøveproduksjon, og vi har ikke klart å levere ost til Meny og Norgesgruppen-kjeden som var den opprinnelige plan, sier styrelederen.

Den prisbelønte osteprodusenten «Den blinde ku» åpnet ysteri i lokalene til det gamle meieriet i Snertingdal den 29. april i år, ett år etter at deres virksomhet i Ås ble rammet av brann. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sto for åpningen.

Bygget er fra 1919, det er brukt seks millioner kroner på utbedringer og andre investeringer i bygget. Nå skal det monteres ventilasjon i produksjonslokalene, og målet er produksjonen er igang igjen i løpet av januar.

Powered by Labrador CMS