Nyheter

Meny ble beste frukt- og grøntkjede og Meny Stokka kom på 3. plass for beste frukt- og grøntbutikk over 1000 kvadratmeter. Foto: Martine Furulund

Dette er årets norgesmestere i frukt og grønt

Publisert Sist oppdatert

På fredag ble Meny kåret til årets frukt- og grøntkjede for andre gang. Rema 1000 Byåsen og Obs Tromsø ble landets beste frukt- og grøntbutikker. Årets ambassadør ble Siyamak Nemati fra Kiwi XL Strømsø.

Se pallplasseringene nederst i saken.

Norges beste frukt- og grøntbutikker velges ut fra høyeste frukt og grønt-andel og ukjent kundebesøk. Både kvalitet, utvalg, eksponering og kompetanse blir vurdert. Rema 1000 Byåsen og Obs Tromsø ble landets beste frukt- og grøntbutikker i klassen under og over 1000 kvadratmeter. Kjøpmann Børge Stamnes i Rema 1000 Byåsen er veldig stolt over butikken sin.

– Vi ønsker å være Remas ansikt utad, og det fikk vi en bekreftelse på når vi vant denne prisen. Vi ser på andre butikker, for å se hva vi kan gjøre. Kundene på Byåsen har en stor del av æren for denne prisen, sammen med frukt og grønt-ansvarlig og andre butikker vi har fått inspirasjon fra, sier Stamnes.

Til Dagligvarehandelen forteller frukt- og grøntansvarlig Mathias Hybertsen at de har satset stort på frukt og grønt. Butikkens mål er at kundene alltid skal finne gode kvalitetsvarer og bli inspirert til å putte mer av de sunne varene i handlekurven. De siste årene har butikken blant annet økt utvalget av lokale og økologiske varer.

Rema 1000 Byåsen ble beste frukt- og grøntbutikk under 1000 kvadratmeter. (F.v) Salgssjef i Rema 1000 Robin Hybertsen, frukt- og grøntansvarlig i Rema Byåsen Mathias Hybertsen og kjøpmann Børge Stamnes. Foto: Martine Furulund

Pusser opp

Obs Tromsø var ikke med under premieutdelingen på fredag, men frukt- og grøntansvarlig Fehmi Bllata fulgte spent med på FaceTime.

– Jeg håper prisen gir andre avdelinger motivasjon til å hele tiden gjøre det bedre. Vi skal nå pusse opp butikken og åpne en helt ny butikk i september. Da skal frukt- og grøntavdelingen også pusses opp, slik at den alene blir 330 kvadratmeter og Coops største frukt- og grøntavdeling, sier Bllata.

Obs Tromsø ble årets frukt- og grøntbutikk over 1000 kvadratmeter. Foto: Martine Furulund

Beste kjede andre år på rad

Kåringen av Norges beste frukt- og grøntkjede er basert på tall fra Nielsen Norge i perioden 1. juni 2018 til 31. mai 2019, og velges ut fra størst organiske vekst, som vektes 30 prosent, og største frukt- og grøntandel, som vektes 70 prosent. Ansvarlig for frukt og grønt i Meny, Siri Helen Hansen-Barry, kan igjen feire at kjeden er landets beste i frukt og grønt.

– Det er helt fantastisk. Det føles veldig bra, og dette er en lagseier. Jeg er stolt over hva de ute i butikkene leverer hver eneste dag, og denne prisen er deres. Prisen gir oss energi, inspirasjon og selvtillit på at vi jobber riktig. Vi har gjort mye innenfor frukt og grønt i Meny, sier Hansen-Barry, og forteller sine beste tips:

– Kundene velger ofte butikk ut ifra frukt- og grøntavdelingen. Det er viktig å jobbe med dine ansatte og gi frukt- og grøntansvarlige det beste verktøyet de kan få.

Svært stolt

Kandidatene til årets frukt- og grøntambassadør er nominert av kjedene selv. Vinneren kåres av en jury som består av direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Guttorm Rebnes, direktør i Virke dagligvare, Ingvill Størksen og sosiolog og analytiker i Skuterud-Kløvstad, Vegard Skuterud.

– Det var morsomt å vinne denne prisen, også fordi vi er en lavprisbutikk. Vi har vært veldig stolte av å være nominert. På lørdag skal vi ha sommerfest, og da skal pokalen feires med alle ansatte. Det betyr mye å ha tittelen årets frukt- og grøntambassadør. Det viser at vi blir sett og gjør noe riktig. Vi ønsker å selge mer frukt og grønt og vise at kundene får gode varer hos oss, sier butikksjef Siyamak Nemati på Kiwi XL Strømsø.

Alle vinnere i NM i frukt og grønt inviteres med på en lærerik og hyggelig studietur til Rogaland i september.

Butikksjef Siyamak Nemati (t.h) på Kiwi XL Strømsø ble årets frukt- og grøntambassadør. Han hadde med seg assisterende butikksjef og frukt- og grøntansvarlig Zheny Magno. Foto: Martine Furulund

Beste frukt- og grøntkjede

  1. Meny
  2. Rema 1000
  3. Coop Mega

Beste frukt- og grøntbutikk

Under 1000 kvm:

  1. Rema 1000 Byåsen
  2. Bunnpris & Gourmet Tyholt
  3. Coop Marked Terråk

Over 1000 kvm:

  1. Obs Tromsø
  2. Coop Mega Brueland
  3. Meny Stokka

Frukt og grøntambassadør

  1. Siyamak Nemati – Kiwi XL Strømsø
  2. Andreas Lilleås – Meny Revetal
  3. Elisabeth Dydland – Coop Mega Ålgård
Powered by Labrador CMS