Nyheter

Mann i 20-årene er sikta for drap på Ronny Nygård. Nygård ble funnet død på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 i Åsane 1. juni. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

Drapssiktet mann i Bergen fremstilles for varetekt

Den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 43 år gamle Ronny Nygård på parkeringsplassen til Rema 1000 i Åsane, fremstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett fredag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

43-åringen ble funnet død ved en parkeringsplass i Åsane i Bergen 1. juni. Siktede ble pågrepet onsdag og nekter straffskyld, melder NRK.

Han var først innkalt som vitne i saken, men om lag to uker etter hendelsen ble han siktet for uriktig forklaring.

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt vil begjære lukkede dører under fengslingsmøtet.

Torsdag ettermiddag og kveld ble det gjennomført nye avhør av den siktede. Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom ham og den drepte. 27-åringen er registrert hos politiet fra før, men er tidligere ustraffet.

Mannens forsvarer, advokat Einar Råen, sier klienten ble avhørt i rundt fire timer. 27-åringen stiller selv i fengslingsmøtet, der han vil motsette seg fengsling.

– Etter mitt syn er det et spørsmål om det er behov for fengsling i en sak som er blitt etterforsket i snart tre måneder. Min klient har vært på frifot helt fram til han ble pågrepet denne uken, sier advokaten til Bergens Tidende.

Råen sier at hans klient vil forklare seg i retten.

– Han ønsker å samarbeide med de instansene som behandler saken. Han er fortvilet, men har forståelse for at politiet vil finne ut av dette, sier advokaten.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS