Nyheter

Einerrøkt røyefilet fra Li-snadder trekkes tilbake fra markedet. Foto: Matportalen.no

Einerrøkt røyefilet trekkes fra markedet etter funn av listeria

Einerrøkt røyefilet fra lokalmatprodusenten Li-snadder trekkes tilbake fra markedet på grunn av funn av listeria i råvaren hos en underleverandør.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Mattilsynet.

– Bakterien ble funnet i råvarefisken, som vi igjen har kjøpt fra oppdrettsselskapet Blåfjell AS, sier Ole Ivar Ness i Li-snadder AS til Nationen.

Ifølge Matportalen.no er det solgt rundt 70 kilo av produktet i noen Coop-butikker Trøndelag og på førjulsmarked på Namdalsmuseet i Namsos.

Produktet er trukket tilbake og finnes ikke lenger i butikk, ifølge Mattilsynet.

– Vi fikk sent svar og varen har gått ut til kunder og butikker. For sikkerhets skyld trekker vi produktet fra markedet. 41 kilo er gått ut til butikk, resten har gått til andre kunder, sier Ness.

Listeria er en bakterie som finnes nesten overalt i jord, slam og vegetasjon, i elver og tjern og i tarmen hos mange dyrearter. Den kan gi en sjelden, men alvorlig infeksjon hos mennesker. I Norge er det 15–50 tilfeller i året.

Det er særlig gravide, eldre med dårlig helse og personer med nedsatt immunforsvar som bør unngå produkter som kan medføre risiko for listeriasmitte. For de fleste andre utgjør bakterien sjelden noen alvorlig helsefare.

Tilbaketrekkingen gjelder følgende vare:

Produktnavn: Einerrøkt røyefilet

Råvareleverandør: Blåfjell, 7884 Sørli

Produsent: Li-snadder, 7882 Nordli

Pakkedato: 25.11.2019

Holdbarhetsdato: 25.01.2020

(©NTB)

Powered by Labrador CMS