Nyheter

Kjededirektør Daniel Kyrre Pedersen er spent på de nye planene for Økern-utbyggingen.

Endrede Økern-planer overrasker

Publisert Sist oppdatert

Kjøpesenterplanene på Økern skrotes til fordel for et urbant sentrum. Det får følger for blant andre Coop Mega.

Det er Aftenposten som i dag melder at utbyggerne etter 12 års planlegging av et enormt kjøpesenter med badeland på Økern, har ombestemt seg og nå vil lage handlegater og torg i stedet.

– Som eiendomsutvikler må vi hele tiden forstå og forholde oss til den tiden vi lever i. Det er nå 13 år siden vi kjøpte eiendommen, og siden det har politikken og planene for Oslo forandret seg mye, sier prosjektdirektør Thomas Holth i Økern Sentrum ANS til avisen.

Helomvendingen får følger for de mange detaljhandelskjedene som har inngått kontrakter om butikklokaler i det nye senteret. Blant dem er Coop Mega. Supermarkedkjeden gikk seirende ut av kampen om det som har blitt beskrevet som den største, nye dagligvarelokasjonen i Oslo på mange år – i skarp konkurranse med blant andre Meny.

Etter det Dagligvarehandelen erfarer, har de kommende leietakerne fått svært lite informasjon i forkant av dagens avisartikkel.

– Kom dette som lyn fra klar himmel?

– Vi har fått signaler om at noe kunne skje, men var ikke forberedt på artikkelen som kom i Aftenposten i dag, sier kjededirektør Daniel Kyrre Pedersen i Coop Mega.

– Hva betyr dette for dere?

– Det vet vi ikke helt ennå, men vi skal i møte med utbygger for å få klarhet i hvilke planer de har og hvordan det påvirker oss. Jeg regner med at vi nå mottar en revidert plan for hvordan de vil utvikle området videre, sier kjedesjefen.

– Hvorfor gjør de dette?

– Bakgrunnen er nok endringer hos forbruker, samt at den klassiske kjøpesentertankegangen utfordres om dagen.

– Men det kommer en Coop Mega-butikk på Økern?

– Når utbygger vil gjøre en så stor endring i planene, må vi selvfølgelig vurdere hva det innebærer for oss før vi konkluderer. Men vi har en kontrakt, og det sentrale for oss er å få mest mulig ut av prosjektet. Det er uansett store ambisjoner for Økern, og det er viktig for oss å ta del i en så spennende videreutvikling av bybildet hvor det i tillegg skal bygges veldig mange boliger. Coop Megas mål er å spre folkelig matglede til hele Oslo, også på Økern, forsikrer Daniel Kyrre Pedersen.

Powered by Labrador CMS