Nyheter

Administrerende direktør i Norsk Energi, Jon Tveiten (t.h) overrekker årets EMIL-pris til prosjektdirektør i Joh. Johannson Kaffe, Ole-Kristian Mosvoll. Foto: Sjo og Floyd

Energi- og miljøpris til Joh. Johannson Kaffe

Joh. Johannson Kaffe er tildelt EMIL-prisen, som utdeles av foreningen Norsk Energi. Denne prisen deles ut til en bedrift, person eller institusjon som kan vise til positive energi- eller miljøtiltak ved utvinning, konvertering, gjenvinning eller innsparing av energi.

Publisert Sist oppdatert

– Joh. Johannson Kaffe tildeles prisen fordi de tar klimautfordringene på alvor og realiserer en ny fabrikk for kaffeforedling hvor bygget har klimanøytral drift, og hvor produksjonen skjer med minimalt energibruk og med lave klimautslipp, sier administrerende direktør Jon Tveiten i Norsk Energi.

EMIL-prisen ble i år utdelt for 37. gang. Norsk Energis medlemmer stemte frem Joh. Johannson Kaffe til beste energi- og miljøprosjekt blant de 500 oppdrag som foreningen utfører årlig.

– Dette selskapet har vært innovativt og fremtidsrettet ved å sy sammen ulike teknologier for energiproduksjon i en prosess. Videre har man valgt å sette strengere krav til bygget i forhold til de bygningsmessige og miljømessige standarder som gjelder i dag.

Powered by Labrador CMS