Nyheter

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

– Energidrikk mot nye høyder

Publisert Sist oppdatert

September-salget var i hovedsak greit, beskriver Bryggeri- og Drikkevareforeningen i en e-post. Det selges nå om lag tre ganger så mye energidrikk som øl fra småskalabryggerier.

– Så langt i år har energidrikker en vekst på 35,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Utviklingen for energidrikker har vært vanvittig siden begynnelsen av registreringen av salget i 2014, og salget er mer enn doblet, skriver håndlanger Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen i en e-post til medlemmer og samarbeidspartnere.

September 2018 hadde 20 salgsdager mot 21 i september i år. Nome skriver i e-posten at de mangler september-tall fra 11 produsenter.

Brussalget så langt i år er nærmest identisk med samme periode som i fjor. Andelen sukkerfritt har en liten tilbakegang.

– Det kan virke som at brus har stabilisert seg på et jevnt lavt nivå etter et fall på over 7 prosent siden 2010, skrive Nome.

Sider har en vekst på over 13 prosent.

– Sider ligger under med 4,6 prosent mot samme periode i fjor, men det ser likevel ut til å bli det nest beste sider-året i historien.

Øl har en nedgang på 3,8 prosent. Salget så langt i år er likevel 0,4 prosent høyere enn i fjor. Nome tror juleølet vil avgjøre om det blir ny rekord i år.

Vann har en oppgang på 5,9 prosent. Hittil i år ligger vannsalget 6,3 prosent lavere enn på samme tid i fjorårets rekordår.

Powered by Labrador CMS