Nyheter

Et måltid reddes hvert sekund gjennom matredder-app

Matredder-appen Too Good To Go har engasjert flere hundre tusen nordmenn og millioner av europeere til å bli matreddere. Nå reddes ett måltid hvert sekund.

Publisert Sist oppdatert

– Da vi startet arbeidet mot matsvinn for fire år siden, var mange skeptiske. Mange spisesteder ville ikke engang innrømme at de hadde matsvinn. Siden det har vi sett en fantastisk utvikling og de fleste butikker og spisesteder er nå åpne om matsvinnproblemet og jobber for å innføre tiltak. Hvert sekund er det noen i Europa som redder et måltid gjennom appen, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Johansen i Too Good To Go.

Johansen tror at et større fokus på matsvinn fra en rekke ulike aktører som Matvett, Spis opp maten, Framtiden i våre hender, Too Good To Go og matbransjen selv har økt bevisstheten til folk her i Norge – og at en kombinasjon av informasjon, inspirasjon og tilrettelegging er en nøkkelfaktor for å engasjere folk til å bidra.

– Vi blir flere og flere som ønsker å gjøre en innsats for å ta vare på kloden vår, og vi ser at det er en stor vilje til å bidra. Vi er stolte av at appen vår gjør det enkelt å redusere matsvinn i hverdagen, både for bedrifter og folk flest.

Powered by Labrador CMS