Nyheter

Viseadministrerende direktør Gøril Joys Johnsen (t.v.) i Coop Norge og regionsjef Hege Abrahamsen i Extra gleder seg til at den ombygde butikken i Bogstadveien står klar i løpet av første halvår 2019. Foto: Coop

Extra først ute med nattåpen butikk uten ansatte

Publisert Sist oppdatert

Når de ansatte går hjem fra den nye Extra-butikken i Bogstadveien i Oslo, kan alle åpne døra via mobilen, heter det i en pressemelding.

Før sommeren åpner Extra sin første butikk med åpent 24 timer seks dager i uka. I tidsrommet 07.00-23.00 vil det være ansatte på jobb i butikken. Men når de Coop-ansatte går hjem, vil det gjennom natta være fritt fram for alle å låse seg inn i butikken og handle varene de ønsker seg.

– Vi har jobbet noen måneder med dette prosjektet for å finne ut hvordan vi skulle klare å kombinere en ubemannet butikk med en varm og innbydende kundeopplevelse på natta, sier Gøril Joys Johnsen, direktør for sømløse kundeopplevelser og viseadministrerende direktør i Coop til Dagbladet.

Alle detaljene er ikke helt på plass, men trolig blir konseptet løst slikt: Etter kl. 23.00 åpner du butikkdøra ved hjelp av mobil-ID eller Coop-kortet du har lastet inn på mobiltelefonen din. Bortsett fra alkohol - og restriksjoner rundt salg av tobakk og legemidler - kan du deretter plukke akkurat de varene du ønsker deg oppe i kurven. Til slutt skanner du varene, betaler - og forlater butikken.

– Ubemannede butikker innebærer en rekke utfordringer som vi må håndtere. Det viktigste er å ha løsninger som gjør det trygt for kundene å handle i butikken. Sikkerheten og en trygg identifisering har derfor vært vår hovedprioritet. Vi har også gått grundig inn i problemstillinger knyttet til alt fra personvern og betalingsløsninger, til hvordan vi håndterer salg av varer med aldersrestriksjoner, sier Johnsen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS