Leverandørnytt

Findus kutter matsvinnet ved å gi bort mat til kantiner

Findus kutter matsvinnet med 2,5 tonn ved å gi bort mat til norske kantiner. Tirsdag 24. september vil kantinene, som drives av firmaet ISS, motta blomkålstilkene. Råvarene er svinn fra Findus-fabrikken i Larvik.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker med dette å vise at det er mulig å redusere svinn gjennom felles tiltak. Blomkålstilker er det som i dag gir oss mest svinn på vår fabrikk i Larvik. Derfor jobber vi målrettet for å finne løsninger for hvordan vi kan ta tak i nettopp denne delen av råvaren, slik at det kan brukes til matlaging, sier markedsdirektør i Findus, Malin Valdal Corneliussen.

– Blomkålstilkene er perfekte til bruk i supper, gryter eller som ingredienser i vegetarprodukter. Under matsvinnlunsjen vi arrangerte i Oslo i september, lagde Kompass Mat vegetarburgere med disse blomkålstilkene, og det ble kjempegodt.

I Norge kaster vi omtrent fem tonn spiselig mat hvert tiende minutt. Å finne nye måter å få utnyttet alle deler av råvarene på er ett av flere tiltak Findus har introdusert for å nå sitt mål om å halvere matsvinnet innen 2030. En ny optisk sorterer ved Findus-fabrikken i Tønsberg vil sørge for at alle spiselige deler av råvarene inngår i produksjonen. Kun defekte deler sorteres ut.

– Vårt mål er å utnytte så mye av råvarene våre til enhver tid. I dag går blomkålstilkene til dyrefor, men vi jobber nå med å få på plass teknologien som trengs på fabrikk for å kunne gjøre blomkålstilkene om til ferdig fryste blomkålstilk-biter, slik at de kan bli solgt og utnyttet i matlaging. Vi jobber for å få dette på plass til neste års innhøsting, sier Valdal Corneliussen.

Powered by Labrador CMS